torstai 23. kesäkuuta 2011

Juhannuskynnet

Mulla on nyt vähän aikaa ollut joku ihmeen motivaatiokatkos kynsien tekemisessä. Liian monta rautaa vissiin tulessa. Tarvis miettiä sitä, että mihin resurssit riittää tulevana syksynä. Panostanko nyt ensin siihen, että kävisin kynsikoulut vaiko panostanko siihen, että aloitan täydellä teholla etälukiossa opiskelemaan.

Eilen illalla kuitenkin kauhistuin kynsiäni katsellessa ja totesin, että nyt laitetaan kunnon lakkaukset. Inspiraatiota mietin aamun. Mietin mitä juhannukseen kuuluu.
Juhannukseenhan olennaisena osana kuuluu koivut. Tuon puun linnunpöntön puuhia katselen yleensä meidän tyttöstä nukuttaessani. Siellä pesii kirjosiepot tällä hetkellä.

Tämä niitty myös näkyy nukutuspaikalle. Ja sehän kesäinen niittyhän kuuluu joihinkin todella vanhoihin juhannustaikoihin.

Ensiksi ajattelin freehand koivuja, mutta totesin, että päiväsaikaan lasten ollessa hereillä freehandit on paras unohtaa. Ja tämmöinen pilvinen päivä ei muutenkaan ole se otollisin, kun se freehändeily vaatii aika hyvää luonnonvaloa. Päädyin sitten katselemaan leimauslaattojani.

Tässä näkyy tulos.
Ensiksi leimasin moniväristä kukkaniittyä kynnen juureen lähelle kynsinauhoja. Valkoisella on leimattu puunoksia kärkeen. Koitin leimaukset kohdistaa hiukan siihen tyyliin kuin puunoksa jatkuisi kynneltä toiselle. Päällä on vielä Konadin hopeaglitterinen päällyslakka.

Laatoista käytin M77 kukkas/ruohokuviota. Leimaus on monivärinen, mutta leimasin tuon niittykuvion vain kerran. Töpöttelin eri väreillä eri kohtiin leimakuviota leimauslakkoja ja vedin skräpperillä. Sitten kyseinen hässäkkä isolla stämperillä suoraan kynnelle.

Tässä näkyy muut käytetyt lakat. Kuvasta puuttuu vihreä leimauslakka, kun meidän pikkuneiti touhotohotti kerkesi sen napata pois asetelmasta ennen kuvan ottoa :D . Ylhäällä kuvassa on kerran viikossa käyttämäni huoltotarvikkeet. Eli vähintään kertaan viikossa työntelen&trimmeröin kynsinauhat ja viilailen kynsiä. Vasemmalla näkyy ekaa kertaa käytetty leimalaatan pidike, jota käytin sekä muut leimaustarvikkeet. Pohjalla on Konadin Hardner ja Konadin Basecoat.

Värilakkana on OPIn Mermaid's Tears. Leimauslakkoina käytin tuommoista ruusuista vaaleanpunaista, tummaa liilaa sekä keltaista ja valkoista. Kaikki leimauslakat konadin omia. Ja päällä vielä ylimmässä lakkarivissä näkyvä hopeinen glitter top coat.

Koitan tämän kuun olla kynsilakkojen napsuttelulakossa. Eli koitan välttää netistä tilaamasta kynsilakkoja, kun silloin tulee aina maksettavaksi ne postikulut. Koitan nyt keskittyä alesta shoppailemaan lapsukaisille vaatetta. Tähän aikaan vuodesta kun sitä saa huippuedullisesti huippulaadukkaina. Saa nähdä kuinka napsulakko onnistuu. Tähän mennessä on jo tullut ostettua lapsukaisille alesta mm. Phister&Philinaa, Metoota, Cupcakea... Sitä huomaa, että niin helposti menee parikymppinen jos toinenkin kynsilakkoihin, kun aina koittaa etsiä niitä lakkoja, joita tarvitsisi mahdollisimman monipuolisten kynsien tekoon.

Railakasta mutta turvallista juhannusta kaikille! Minä lähden vielä käväisemään Ikeassa ennen juhannuksen vieton aloitusta :) .

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Lilac Roses


Vasta parin vuorokauden sisällä kolmannet kynnet, johin en tykästynyt. Muuten nää ois ihan mun makuun, mutta noiden tarrojen laatu :( ... Ne jäi kynnelle ikävästi pystyyn ja tökkivät joka paikkaan, minkä ehtivät. Eli vaihtoon menee taas. Color Clubin Fashion Addict kynnellä pohjana. Kertakaikkisen ihana lakka!

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Raitoja&kukkasia

Tänään olisi tarkoitus pyörähtää yksissä valmistujaisissa. Aloin eilen itelleni tosi myöhään duunata uusia kynsiä.

Idea sinänsä ois voinut olla ihan toimiva. Halusin käyttää sitä suhteellisen uutta La Femmen Cosmosta. Se on niin haalean vaalea ja läpikuultava, että siitä ei oikein muuta saa kuin ranskislakan tai kuorrutuslakan. No päädyin ensiksi mainittuun.

Tämmöiset tuli. No periaatteessa nää ois ihan kivat kotikynnet. Mutta En oikein tiedä onko nää juhlakynnet kuitenkaan. Tuo ikivanha valkoinen lakka ei peitä riittävästi näin kirkasta glitteriä. Ja toisekseenkin alla olevan glitterin takia kärjet jäi epätasaisiksi. Nuo värikkäät viivatkaan ei mun mielestä oo riittävän tasaiset. Kukista tuli ihan kohtuulliset ja ne kelpuuttaisin.

Mietiskelen tässä nyt jonkun aikaa, että mitä teen. Luultavasti päädyn poistamaan nämä ja menemään sitten sitä kautta, mistä rima on matalin. Eli joko Color Clubin Fashion Addict. Tai sitten joku Zoyan sunshine kokoelmasta kynsille. Plus sitten helpot konadoinnit tai kynsitarroja. Eilen läpikäydessäni tota mun kynsitarvikelaatikkoani huomasin siellä aivan ihania metallisia kynsitarroja, jotka olin unohtanut. Siellä oli sekä ruusuja että perhosia. Ne vois olla nättejä jonkun upeesti hohtavan kynsilakan kanssa.

Päivitystä nyt tuohon Nailetc hommeliin :) . Eli eilen saapui edellisestä sohlauksesta korvaus ja sain vielä minikokoisen Seche Viten pikakuivattajan hyvityksenä. Ja tuohon edellisen tilauksen totaaliseen mokaukseen liittyen ovat maksamassa palautuspostarit. Tähän mennessä siis jäänyt kuitenkin ihan positiivinen kuva niiden reklamaation hoidosta.

Mutta se edellisessä postauksessa mainitsemani lastenvaatteita myyvä nettifirma ei ole vieläkään palauttanut rahoja. Eli maanantaina soitto sinne ja otan heiltä tarvittavat tiedot ylös ja sanon, että jollei vuorokauden sisällä rahat näy tililläni, niin sitten poliisi hoitaa siitä eteenpäin asiaa. Oon kyllä tosi pettynyt siihen firmaan.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Stormy nails

Meillä on ollut ihan kiva päivä tänään. Vaikka ehkä kynsien synkästä asusta voisi muuta päätelläkkin :D .




Sitten kuitenkin taivas alkoi näyttää tältä:

Siitä inspiroituneena aloin toteuttaa jo jonkin aikaa päässä muhinutta lakkausideaa.

Muutama viikko sitten taisinkin vihjailla, että lisää freehandiä on tulossa. Olen odottanut tänne kesän ekaa ukkosta. Naapurikunnissa on kyllä rytissyt ja täälläkin kauempaa kuulunut. Mutta eipä ole kunnon jyrinöitä vielä tullut. Viime aikoina on kovasti ollut simppeleitä kynsitaiteiluja, niin nyt tällä kertaa vähän räväkämpää linjaa vaihteeksi.

Aluslakkoina on Konadin Harder ja Konadin Base coat. Värillisenä lakkana on Wild&Crazyn Ciudad Victoria (Seppälästä). Maalaukset on maalailtu Bornpretty storen akryylimaaleilla. Käytin kahta eri pensseliä. Toinen tuli akryylimaalien mukana ja toinen on tuommoinen viistopäinen mun freehand-kynsien maalailusetistä. Päällä on taas jälleen kerran OPIn start-to-finish.

Nettishoppailuissa viime aikoina ollut todella huonoa tuuria. Maanantaiksi on sovittu, että kaveri tulee mulle geelikynsien laittoon. Geeli ei ole vieläkään mulle saapunut, vaikka tilattu melkeen kolme viikkoa sitten. Normaalisti tavarat Briteistä saapuneet mulle semmoisessa viikossa.

Meidän esikoiselle tilasin Suomesta ulkoilupuvun viime kuussa. Ollessani ekan kerran yhteydessä sen myyneeseen firmaan siellä sanottiin olevan ruuhkaa. Maksun tila tilauksessa ei siis päivittynyt maksetuksi, vaikka olin sen jo yli viikko sitten maksanut ja pankkiyhteyskin oli sama kuin myyjäfirmalla. Siellä kerrottiin olevan ruuhkaa. Odottelin kolme viikkoa eikä tilausta kuulunut. Nyt sitten sovittuna on kaupan purku. Odottelen rahoja puvusta tilalle ja sama ulkoilupuku on muualta hommattu esikoiselle. Parin päivän päästä on kuukausi kulunut siitä, kun tilaus laitettiin vireille ja pikkuhiljaa alkaa oma kärsivällisyys olla loppu. Joten saapas nähdä pääsenkö ensi viikolla elämäni ensimmäistä kertaa tekemään rikosilmoitusta nettikauppojen johdosta vai näkyykö rahapalautus ennen sitä.

Sitten Nailetc oli jo toisen kerran tässä vähän ajan sisällä toimittanut väärin mun tilauksen. Tällä kertaa Princess Rulen tilalla olikin La paz-itevely hot. Kyseessä oli tilauksen ainut lakka ja lakkakin on täysin eri värinen kuin Princess Rule, joten ihmettelen suuresti, että miten moka on ollut mahdollista. Kaiken kukkuraksi nyt sain reklamaatiosähköpostiin vastauksen, että tuo lakka täytyy palauttaa. Mutta siinä tapauksessa myyjäfirma saa kyllä maksaa postikulut täältä Suomesta jenkkilään, koska moka ei ole omani.

Sen sijaan sitten Hong Kong tilaukset on tulleet nyt supernopeasti mulle. Melkein kaikki ihan viikossa-parissa. Vau! Nopeasta toimituksesta ei ole ikinä haittaa.

Näitä aurinkoisia päiviä toivon kovasti lisää :) . Niin kiva, kun saa puuhattua monenlaista myös pihalla.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Tippiständi

Eilen saapui postin mukana hiukan nail art harjoitteluun tarkoitettua välineistöä. Näköjään tämä bloggeri pätkii huolella, joten tätä tekstiä on korjattu jälkikäteen.

Tämmöinen vaahtomuovipalapeliä muistuttava palikka. Tunnetaan paremmin nimellä tippiständi. Mullahan on airbrushauksia varten nyt olemassa kompura. Tulossa postista on vileä siihen airbrush pyssyt. Ja vielä täytyy hommata jostain kivat sabluunat ja airbrush värit. Mä olen tottunut airbrush sabluunoita kutsumaan stencileiksi, mikä on enkun kielinen termimuunnos niille.


Noiden tarrojen avulla tähän siis saa helposti tipit kiinni, jolloin niitä on helppo harjoitukseksi lakkailla, airbrushailla tai vaikkapa geelailla. Harjoitushan tekee mestarin. Joten suosittelen kaikkia aloittelivia nail artistoja ja miksei kokeneempiakin, jotka haluavat kehittyä, hommamaan laatikollisen tippejä ebaystä edullisesti ja tämmöisen tippiständin. Kokonaiskustannukset sillä satsauksella ei ole montaa euroa. Tipeistä kannattaa valita värittömät tai valkoiset tipit harjoitustipeiksi.

Lakkauksia varten toinen hyvä harjoitusväline on color pops teline. Täältä vanhasta postauksesta löytyy siitä juttua.

Hellimmätkin kynsilakan poistoaineet kuivattavat kynsinauhoja, joten jos olen epävarma jonkun uuden idean toimivuudesta, niin ensiksi kokeilen sitä tipille ja sitten vasta, kun saan homman toimimaan tipillä alan sitä toteuttaa kynsille.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ornamenttia&kukkasia

Koitin jo lauantaina blogata tätä, mutta nettiyhteys tökki ihan huolella, kun nettitikku kuumisi koko ajan. Tänään onkin viileämpi päivä, joten nyt ei yhteys samalla tavalla töki.

Viime yönä ei enää kuumuus niin paljon häirinnyt meidän perheen pikkuprinsessaa, mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä sitäkin enemmän. Täällä ei rytissyt eilen, mutta kauempaa kuului rytinät. Ja sen jälkeen ihanasti viileni.

Lauantaina oli varmaan väsymyksestä johtuen hiukan bad nail art day. Ihan täydellistä jälkeä ei ole luvassa.

Kynsillä on OPIn Sparrow Me The Drama. Leimauksena on tuommoinen arabeski/ornamentti kuvio Konadin laatasta M68. Leimattu Konadin omalla valkoisella. Tuo M68 on varmaan yksi käytetyimmistä laatoista.

Päällä on vielä Konadin oma päällyslakka hopeaglitterillä.

Samalla kun tein kynnet, niin laitoin varpaatkin taas. Varpaiden reunat on vielä vähän kuivat, vaikka niitä olen jonkun verran trimmeröinyt jo kynsinauhoista. Pohjalla on Color Clubin Hot Couture. Kärjissä on joku tosi vanha valkoinen lakka. Tarrat on Fräuleinin kukkatarrapaketista. Isommat timantit on Fräuleinin hyrrästä ja pienemmät on Born Pretty storen hyrrästä.

Eilinen menikin taas pihalla myllätessä. Löysin edullisesti daalian juurakon ja laitoin sen heti multaan, kun siinä paketissa luki, että istuttaa voi vielä kesäkuussakin. Pihassa riittää kovasti hommaa, mutta ihanaa sellaista. Nyt on luvattu sateisia päiviä, joten vähän aikaa taas keskityn sisätiloihin. Mutta kovasti multasormea silti kolottaa :) .

torstai 9. kesäkuuta 2011

O.P.I. Avojuice

Älkää ihmetelkö, kun äsken julkaisin tekstin, mutta se ei näykkään. Tässä on siis sama teksti, mutta meidän neiti kävi painamassa julkaisunappia ennen kuin teksti oli valmis :D . En tiedä mitenkä se kyseisessä operaatiossa onnistui, mutta näköjään onnistui kuitenkin.

Ihan mahtava päivä ollut tänään. Ehkä jopa vähän turhan kuuma rannalle, mutta sitäkin enemmän vietetty sitten aikaa tuossa metsän siimeksessä tämän meidän talon varjossa. Siellä meillä on lapsille hiekkalaatikko ja keinut. Myöskin olen mietiskellyt sinne jossain kohtaa rakennettavaksi jotain pientä liukumäkitornia. Mutta hiekkiksestä ja keinuista jo riittää hupia. Ja kivetyksellä pääsee kivasti ajelemaan pyörällä ja erilaisilla muovisilla potku-/polkuvempaimilla. Meidän perheen isoveli on hienosti nyt parissa kuukaudessa oppinut ajamaan ilman apupyöriä ja viiletteleekin pihatien mäkeä tuon tuostakin pyörällä alas. Menoa ja meininkiä ei puutu arjesta tuolla pihallakaan.


Avojuicet on päässeet testiin. Tykkään ihan tosi paljon. Tuoksut ovat oikein hedelmäisiä. Pienikin määrä riittää kosteuttamaan kummatkin kädet ja tuote imeytyy todella nopeasti.

Tuo kynsinauhaöljykynä ei kuulu settiin, vaan se on ostettu settinä Bornpretty storesta. Kuitenkin käytössä oleva öljykynä mahtuu tuohon niin kätevästi, että säilytän sitä tuossa paketissa. Ja paketti on tietokonepöydän vieressä. Tietokone meillä on meillä aika keskeisellä paikalla taloa, ja siitä löytyy niin korkea hylly, että kätevästi saan siitä aina tarpeen vaatiessa napattua käsille kosteutusta.

Tässä näkyy tulokset. Jo yhden päivän käytön jälkeen kuivat on poissa ja vanhatkin arvet näyttävät tykkäävän kunnon kosteutuksesta eivätkä aukeile uudestaan.

Näitä uskallan suositella, jos kuivumisongelmaa on. Eivät ole luomua, mutta hyvälaatuista kosmetiikkaa kuitenkin. Suomesta näitä saa ainakin Sokokselta noin viiden euron hintaa per pullo. Vastaavan setin saa jenkkilästä e-tailereilta(ainakin Nail de Royale ja Nail etc) näitä saa halvemmalla. Tämmöinen setti maksaa noin 6-11€ riippuen hiukan myyjästä plus postikulut. Omankin tilasin lakkojen mukana.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Barbie cracklet

Olihan niitä uusia lakkoja pakko testata heti :) . Tällä kertaa aika överiä tyyliä, joka on saanut innoituksesta ranta Barbeista. Googlettakaapa vaikkapa Beach Barbie, niin pääsette paremmin jyvälle mistä idea lähtenyt.


Pohjalla OPIn Teenage Dream kahdella kerroksella. Sen jälkeen päälle laitoin China Glazen Broken Hearted cracklea. Ja lopuksi Konadit laatasta M32 ja Fräuleinin hyrrästä hiukan tähtistrasseja päälle. Kuvauspaikkana toimi meidän pihan pieni hiekkaranta.

Tuo China Glazen crackle oli ihan käsittämättömän huonosti levittyvää. Joku muukin muistaakseni valitteli niiden ohutta ja pientä sutia. En vielä heitä kirvestä kaivoon tuon lakkamerkin suhteen. Ja voihin näissäkin crackleissa eroja olla. Jos joku tietää nimenomaan hyvin levittyvän kokoelman kyseiseltä merkiltä, niin otan mielellään vinkkejä vastaan. Minä tykkään aika helposti levittyvästä koostumuksesta.

Nail etc tilaus

Koittakaa kestää näistä shoppailupostauksia vielä vähän :) . Kynsiäkin on luvassa kuhan saan uusia visioita lakkojen käyttöön.

Tilaus tuotiin kivasti suoraan kotiovelle, kun ei mahtunut postilaatikkoon. Se on aina tosi ihana juttu, jos jakaja tuo ihan kotiin eikä vie 10 km:n päähän postitoimipaikkaan. Tiedän, ettei nykysin ole enää pakollista tuoda suoraan kotiovelle.

Mutta tilauksen sisältöön... Tilauksessa oli OPIn avojuiceja minikoossa. Ajattelin noista metsästellä mieluisimman tuoksun ja ostaa sitä sitten ison pullon. Lisäksi Start-to-Finish formalhydenittömänä vanhan vähissä olevan formalhydenillisen tilalle. Glitterilakoista tuli OPIn Teenage Dream Katy Perryn kokoelmasta. China Glazen cracklejä: Crushed Candy (minttu), Fault Line (tumma liila) ja Broken Hearted (aniliinipinkki).

Lisäksi oli vielä OPIn kynsilakka kokoelma.
Oi, tätä mä olen odottanut. Pirates of Caribean. Vasemmalta oikealle: Mermaids Tears (vaalea vihertävä minttu), Stranger Tides (kitti), Skull & Glossbones (vaalea harmaa), Steady as Rose (vaalea tosi kaunis roosa), Sparrow Me the Drama (ruusuinen roosa) ja viimeisenä Planks a Lot (syreenimäinen keskilila).

Vielä en pääse swatchaamaan näitä. Aijemmin mulla on ollut vasta yksi OPIn värilakka. Ja vasta tilasin Ebaystä lisää swatch-kiekkoja. Joten se yksi aikaisempi OPI kera näiden muiden siirtyy ihan omalle kiekolleen. Pyrin swatchaamaan saman merkin lakat ja kokoelmat aina mahdollisimman pitkälle samalle kiekolle. Päättämisen vaikeus iskee, että mitä näistä ensimmäisenä kynsille.

Saittekos te muut näistä uusia lakkahimotuksia itsellenne? Trans desingiltä ei ole vieläkään vastattu mun kyselyyn OPIn kohtalosta... No toivotaan, että edes vastaavat, kun minun mielestä se kuuluu hyvään asiakaspalveluun.

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Postilaatikosta löytynyttä

Huh hellettä! Lapsilla ollut aurinkosuojavaatteet päällä jo aamusta saakka, kun nyt paistaa se koko talven kaivattu aurinko taivaan täydeltä. Tänään postilaatikossa odotti mua kaksi pikkupakettia.

Olipas kivan nopea toimitus parissa paikkaa. Ylempänä kuvassa näkyy ripsipidennysten jälkihoitoon tarkoitettuja tuotteita. Ovat ostettu Ebaystä, kaikki samalta myyjältä.

Alempana puolestaan on Lily Lololta tilattuja samplereita. Suomessa Lily Loloa myy Biodelly. Mutta nyt halusin nimenomaan samplereita testiin, jotta löydän iholle sopivan sävyn, niin tilasin UK:sta.

Ihan ensiksi testasin kestoripsille tarkoitettua mascaraa. Ei tarvitse varmaan kovin monen arvailla kummassa silmässä on ripsiväriä ja kummassa ei. Ero on aika huikea. Kivan kaareva suti, joka nostaa ripset ylöspäin. Ei sisällä öljyjä eikä muitakaan pahiksia kestoripsiä ajatellen.

Poistolaput oli pieni pettymys. Purkista on todella vaikea saada vain yhtä, kun ovat paperin ohuita. Väkisinkin täytyy koskea kädellä muihin. Eli käsienpesu ensin ennen kuin näihin voi koskea täytyy aina muistaa. Lisäksi laput ottivat vähän ripsien juuriin kiinni. Taidan käyttää näitä lähinnä silloin, jos käytän tuota ripsaria. Ja muuten Vihreän kosmetiikan ruusuvettä.

Ripsiharja vaikutti todella hyvälle. Kunnon tukeva kädensija ja ihanan pehmoinen.

Ja täytyi niitä uusia Lily Lolojakin päästä testailemaan:


Tukan kasasin pannalla, niin ei otsatukka ole tiellä. Pohja on Lilylolon Waikiki Bronzerista. Ja silmämeikki onkin sitten ihan muuta kuin luomua. Diorin meikkikynä silmissä ja luomilla H&M:n glitter luomiväri. Kaupungille lähtiessä tähän vain kaveriksi joku pirteän persikkainen huulikiilto ja tukka laitettuna. Sekä tietysti bikinien sijaan jotain kaupunkikelpoista päälle.


Nauttikaahan kesäisestä päivästä! Minä painun takaisin grillailemaan itseäni rannalle oliiviöljyn avulla.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Jääkukkasia

Wild&Crazyn Pink Bikini pääsi tänään kynsille. Mietiskelin kuumeisesti koristeluideoita. Ensin mietin koko kynnen konadointia. Mutta lopulta päätin sitten tehdä vähän vähemmän viimeaikoina käytössä ollut koristelutekniikkaa eli 3D:tä.




Ensiksi maalasin akryylivärillä oksia ja lehtiä kynnelle. Sitten otin läpikuultavaa pinkkiä akryylipuuteria ja muotoilin siitä kukkasen. Maalasin kynnen akryylimaalilla. Pinkin maalin sekoitin itse valkoisesta ja punaisesta. Vielä lopuksi kukan keskelle laitoin kirkkaalla akryylillä mikrohelmiä. Muille kynsille laitoin keskelle tippirajaan viuhkasiveltimen avulla hopeista irtoglitteriä.

Näistä tykkään oikeastaan aika paljon. Nämä menisivät vaikkapa juhlakynsinä.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Transdesign lopettanut OPIn myynnin?

Kääks, olen eilisestä asti odotellut kuumeisesti sähköpostiin vastausta. Kynsilakkaosioista on kokonaan kadonnut OPI. Ja Transdesign on tähän asti ollut edullisin ja nopein tapa kotiuttaa OPIa.

Raportoin asiasta kuhan vastaavat sähköpostiini. Oletettavaa on, että vastauksen saan aikaisintaan maanantaina.

Siellä oli monta lakkahimotusta mitä ei oikeen muualta saa :( .

Zoya Reva

Nämä kynnet ovat jo eilen aamulla tehdyt, joten ovat saaneet kovaa kyytiä jo yli vuorokauden. Tänään vasta pääsin ne kuvailemaan, kun eilen ei aurinko helottanut taivaan täydeltä enää siihen aikaan, kun olisin päässyt ne kuvailemaan.

Käytän aina tätä samaa kikkaa, kun tulee uskomaton kiire kynsien kanssa. Upea lakka ja sinne tänne vähän kynsitarroja päälle. Sitten kaksi kerrosta päällyslakkaa ja menoksi. Kynsitarrat on Fräuleinin. Tähän maniin lisäsin vähän strasseja myös, mutta suurin osa strasseista on lähtenyt irti. Muutamat lakat rullaantui kiireessä vähän kärjestä ja pientä kulumistakin jo näkyy.

Reva on todella moni-ilmeinen lakka. Tämä ensimmäinen kuva on kuvattu auringossa.

Tämä toinen kuva on puolestaan sisätiloissa. Pullossa sävy on vadelmainen pinkki, mutta taittaa runsaan kultaisen shimmerinsä ansiosta vahvasti sävymaailman lämpimälle puolelle.


Kynsinauhat on edelleen ihan hirveässä kunnossa. Olen kaiken toivon pistänyt maailmalta matkalla oleviin OPIn avojuiceihin. Öljyä käytän jo säännöllisesti. Oikein lutraan öljyllä jokaisen käsienpesun jälkeen. Jollei avojuicetkaan toimi, niin sitten ainut toivo on loppukesä, kun puutarhassa mylläys alkaa olla loppumetreillä eikä projekteja ole enää niin paljon.

Nämä nail artit saavat varmasti kuitenkin tänään lähtöpassit, koska jotenkin en osaa mieltyä noihin kukkatarroihin kovin paljoa ikinä. Näissä ei ole sitä Wow-efektiä, mitä kaipaan kynsiltä. Ja uusien lakkojen kokeilu ihan omalle kynnelle houkuttaa. Saapas nähdä sitten, että kumpaa laitan, Pink Bikinä vai Caribean Frostia.

Lakkashoppailuja

Viime päivät on tullut lähinnä puuhailtua pihalla. Ja kotonakin on semmoinen pommi räjähtänyt, että sadepäivät olisi kyllä ihan tervetullutta johonkin väliin. Meidän etupihan kukkapenkkiä olen kokonaan uudelleen aloittanut tekemään pohjia myöten. Ja käsipelillä on aika kovaa ja fyysistä hommaa.

Tänään kuitenkin käytiin hiukan shoppailemassa koko perheenä. Ja kuinka ollakkaan, minä päädyin käymään myös Seppälän kynsilakkaosaston kautta.

Seppälässä ensiksi päädyin katselemaan Wild&Crazyn telinettä.

Ostoskoriin ensiksi tarttui W&C:n Pink Bikini. Swatch-kiekolla se on alin noista lakatuista. W&C:n lakoillehan minulla on ihan oma swatch kiekko, kun niitä useimmin tuntuu tarttuvan mukaan, jos käyn jossain shoppailemassa. Lähikaupungistakin löytyy Seppälä, joten johonkin tiettyyn lakkatarpeeseen käyn usein sieltä pikaisesti ostamassa jonkun W&C:n.

Monta kertaa tämä Pink Bikini on hiukan kuiskinut minulle hyllystä, että matkaan tarvitsisi päästä. Mutta jostain syystä aijemmin sitä ei silti ole tullut ostettua. Nyt, kun aurinko paistaa, niin mieli halajaa shimmerittömien cremejen sijaan näitä todella shimmerisiä ja kimmeltäviä lakkoja.

Sitten päädyin katsastamaan Wet 'n Wildeja. Ja mukaan päätyi tuo turkoosi Caribean Frost. Sen lisäksi vielä La Femmen Cosmos. Kiekolla Cosmos on heti tuon turkoosin Caribean Frostin yläpuolella. Todella vähäshimmerinen lakka. Tuo swatch-kiekko sisältää sekalaisen seurakunnan erilaisia halpislakkoja. Mm. Fräuleinia, Golden Roseeta...

Aijemmin höpisin, että mullehan on tulossa Nail etc:ltä taas lähetystä. Tänään sitten huomasin, että siellähän on ALESSA monen kynsilakka friikin himoitsema ja hehkuttama OPI:n Princess Rule. Hups naps ostoskoriin sitten kävi. Todella kohtuulliseksi tuli lakan hinta postareineen. Nail etc:llähän yhden lakan postit on noin viiden euron luokkaa. Alle seitsemän euroa tämän hetken kurssin mukaan tuli tuolle lakkaostokselle hintaa, mikä on mielestäni kerrassaan kohtuullinen hinta erittäin himoitusta OPI:sta.

Katsastimpa tänään taas Ebay tiliäni. Tällä hetkellä kotiutumassa on 12 tuotetta. Osa on ripsituotteitakin saapuvista lähetyksistä. Tulossa on myös sämplejä Lily Lololta ja suoraan Fräuleinin omasta nettistoresta luomiväripaletti ja todella edukkaita siveltimiä.

Kuva lainattu Fräuleinilta

Tämä mulle tuloillaan oleva setti sisältää 24 meikkisivellintä ja on aitoa karvaa. Hintaa tällä setillä on 16,99 £ ja paljon kehuja olen netistä lukenut. Luomiväripaletteista olen myös paljon kehuja lukenut ja hinta keikkuu niissä 20-30€ hujakoilla riippuen paletin koosta. Minulle on tulossa 88 värin paletti ja hintaa jäi postikuluineen muistaaksen vähän vajaa 30€ . Mutta palataan noihin käyttökokemuksiin tuotteiden saavuttua.

Nämähän eivät ole todellakaan mitään luomukosmetiikkaa. Mutta juhla- sekä hippauskäyttöön ajattelin. Kun eivät ole jokapäiväisessä käytössä, niin en viitsi pistää niin paljoa rahaa tälläiseen hankintaan, kuin näiden harvoin käytettävien sävyjen hankkiminen luomupuolelta olisi tullut maksamaan. Kaikki arkikäytössä olevat luomivärit olen pyrkinyt tuotteen loputtua vaihtamaan vastaavan sävyiseen aitoon mineraalituotteeseen. Edelleen kyllä arkikäytössä on esimerkiksi jotain Diorin paletteja, mitkä eivät ole luomua nähneetkään. Laadukkaita kylläkin.

Ja jottei postaus menisi nyt pelkäksi kosmetiikka/materia hypetykseksi, niin kertoilempa vielä pienen lapsen pienestä, mutta niin suuresta onnesta. Meillä tyttönen on kovin ollut kiinnostunut minun koruistani. Tuon tuostakin roikkuu imetettäessä tai sylissä tai liinassa ollessa minun kaulassa kimmeltäviin koruihin. Se toisinaan häiritseekin hiukan minua, kun osa koruista on todella tärkeitä. Edesmenneeltä rakkaalta mummiltani olen jotkut korut saanut ja se olisi kyllä hirmuinen suru jos joku niistä hukkuisi tai menisi rikki.

Kun oltiin shoppailemassa, niin ajattelin, että nytpäs käyn sitten tyttöselle ostamassa oman pienen korun. Menin ihan vain Kappahliin lasten asustepuolelle, koska ajattelin, että tuommoinen pikkuinen taapero taatusti rikkoo korun alle viidessä sekunnissa.

Ensiksi esittelin korua, jossa oli ihan oikean kisun kuva. Kuten esikoiseni ja minä, tyttöseni tykkää aivan valtavasti eläimistä.

Sitten tyttöseni näki pienen kissakorun, jonka yläpuolella roikkui tuommoinen pikkuinen rusetti. Settiin kuului myös pinnit. Ja pikkuinen käsi ojetui kantoliinasta niitä kohti. Edes kassalla tyttönen ei meinannut päästää irti. Kun ostos oli maksettu ja poistuttiin liikkeen ulkopuolelle, niin heti otin korusta pois laput ja laitoin sen tyttöseni kaulaan. Voi, olisittepa nähneet pienen ilmeen. Että menikin yksi 5 euroinen niin hyvään tarkoitukseen. Pieni oli aivan haltioissaan ja puristi korun riipusta nyrkissään koko monen tunnin shoppailun ajan vilkuillen samalla kaulaansa ja ihaillen. Koru on suoranainen aarre eikä puhettakaan sen repimisestä tai kiskomisesta. Tyttönen osaa sanoa pois hyvin painokkaasti jos vaikka joku vaatekappale häiritsee päällä. Vielä kotona illalla, kun kysyttiin, että missä kisu, tyttö alkoi haroa kaulaansa, mutta siinä vaiheessa koru oli jo otettu pois. Silloin silmistä paistoi pettymys.

Jos vaan koru säästyy, niin tuo on semmoinen, joka talletetaan myöhemmin johonkin skräppikirjaan tai muistolaatikoon. Kuhan tyttö vähän kasvaa, niin saa taatusti aitoja koruja. Kuten tuossa edellä mainitsin, niin omasta valtavan tärkeästä, mutta muutama vuosi sitten poisnukkuneesta mummista ne ovat valtavan tärkeä muisto. Arvometallit on semmoinen asia, joka kestää. Ja joskus niillä voi olla tunne-arvoa niin valtavasti, että sitä ei voi mitata edes rahassa.