Blogi oli näköjään pari päivää sillä tavalla, että ei näkynyt muille kuin itselle. Huomasin mokan vasta tänään. Eli tarkoituksena oli laittaa uusi blogi sellaiseksi, joka ei vielä näy muille kun itselleni, koska siellä ei ole vielä yhtään postausta ja vasta pikkuhiljaa rakentelen sitä. Mutta klikkaillessa olin vahingoissa tämän blogin asetukset vaihtanut sillä tavalla, että näkyy vain minulle. Pahoittelen! Nyt pitäisi näkyä kaikille ja vaihdoin ulkoasunkin samalla päivitettyyn versioon.
Olen ajatellut tätäkin blogia vähän rukkailla lisää ja koitan saada nuo kategoriat jotenkin järkevästi ja tarkemmin. En kuitenkaan mitään hirmuista viidakkoa niistä haluiaisi, vaan selkeästi esille, jolloin satunnaisenkin kävijän on helppo tarkastella kiinnostavia aihealueita.
Nämä eivät ole uusia tekeleitä, mutta ajattelin tehdä postauksen isomman lapsen yövaipoista. Meidän 4 v ei ole vielä oppinut yökuivaksi, joten vaippoja hänelläkin on vielä öisin käytetty.
Nämä kisuvaipat on meillä oikeastaan koko yövaipatuksen perusta. Eli XL-cuddlet läppäversiona.
Tässä näkyy yksi semmoinen sisältä:
Ulkopintana näissä vaipoissa on kuosillista bambucollegea. Sisäpintä puolestaan on bambujoustofroteeta. Näitä on useampaa eri kuosia. Ainoastaan näitä kissavaippoja on monta samaa kuosia, mutta joukosta löytyy mm. apilaa. Imuläppä on kolminkertaista bambu-hamppufleeceä. Ja kun imuläppä taitetaan kaksin kerroin, silloin vaippassa on imumateriaalia yhteensä kuusi kerrosta. Väittäisin, että tälläisenaan jo vaipan imuteho riittää mainiosti 3-4 h vaihtovälille melkein lapsella kuin lapsella päiväkäytössä.
Vaipan päälle lisätään vielä tsi-minibuns. Tämä poikkeaa originaalista minibunssista, koska piirsin kaavan itse ja lisäksi tämänkin sisällä on läppäratkaisu, jotta siihen saatiin reilusti imua.
Tässä kuvassa näkyy hyvin yhden vaipan imuratkaisu. Kaikki on tehty erilaisina tuplaläppäratkaisuina. Osassa on kaksi lyhyttä kolminkertaista läppää, muutamassa on turvefroteeta käytetty läppänä... Näitä on hiukan erilaisia, mutta kaikki ovat loistavasti toimivia. Osassa on kaksinkertaisia läpät ja osassa on kolminkertaista kangasta. Läppäratkaisut mahdollistavat nopean kuivumisen ja tuhdit imumäärät.
Ulkopinnalla minibunssissa on täyttöaukko, jonne läpät saa vaipat sisään. Minibunsin ulkopinta on bambuhamppufleeceä ja sisäpinta on coolmaxia. Heti coolmaxin alle on imutikattu kerros bambuhamppufleeceä pörröisempi puoli ulospäin. Joten siellä on nopeat pisun nappaajat.
Koko paketin päälle laitetaan vielä pul-kuoret ja hahtuvavillahousut.
Ja kuhan nyt saadaan esikko kokonaan pois yövaipoista, niin yövaipat siirtyvät sitten odottamaan tyttösemme kasvamista. Nämä ovat olleet loistavia yövaipatusratkaisuja meillä ja niin helppoja, että ihan välttämättä ei minua tarvita vaipan kasaamiseen. Senkun nappaa kuivumasta vain vaipat, laittaa läpät sisään ja kiinnittää minibunsin itse vaippaan ja päälle. Nopeaa ja helppoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että jätät kommentin :) !