lauantai 9. huhtikuuta 2011

Stop sairastelukierteelle VOL 3 - Antibiootit vai ei? Pohdintaa luontaishoidoista ja länsimaisesta lääkärihoidosta

Flunssan loppupuolella alkaa sitten olla jälkitautien aika, jos niitä on tullakseen. Korvatulehdukset, poskiontelon tulehdukset ja keuhkoputken tulehdukset.

Jos tulehdus on lievä, niin sitä voi ihan kotikonstein muutaman päivän yrittää häätää. Keuhkoputken tulehduksiin kaalikäärettä, korvatulehduksiin sipulikäärettä ja valkosipulia ja poskiontelon tulehduksiin nenäkannua ja rahkapakkausta. Myös homeopaattisista voi saada apua, mutta tuommoisissa jälkitautiasioissa kannattaa etenkin ihan oirekuvan mukaisissa täsmävalmisteissa pysytellä.

Rajut tulehdukset tai pitkään jatkuneet tulehdukset monesti tarvitsevat antibioottihoidon. Esimerkiksi korvatulehdus pitkään hoitamattomana voi johtaa kuulon alenemiseen. Mutta antibiootteja ei välttämättä kannata turhaan syödä. Antibiootti on suolistolle aika iso koettelemus ja vie mennessää yleensä niitä hyviäkin pöpöjä ja vastustuskykyä.

Jos oireet ovat vasta alkaneet, niin lääkärin kanssa kannattaa keskustella siitä, että olisiko mahdollista antaa vielä kehon hoitaa itse itseään. Ihan liikaa edelleen syödään antibiootteja täysin turhaan. Jos kuitenkin kuuri on päällä, niin kannattaa ottaa maitohappobakteerikuuri samalla. Kuitenkin maitohapot kannattaa ottaa selkeästi eri aikaan, kuin antibiootti, koska yhtä aikaa nautittu antibiootti heikentää niiden maitohappobakteerien hyvää tekevää vaikutusta.

Homeopatista ja yrteistä olenkin tässä jo useampaan kertaan maininnut näissä artikkeleissa. Monelle varmasti homeopaattiset ja muut luontaiset hoidot on semmoinen myytti. Kriitikoiden kuulee sanovan yrteistä, että niissä pitoisuudet vaihtelee. No ainakin jos väärään aikaan kerätään yrtti liian isona, niin pitoisuudet ovat heikommat. Siksi korjuuajat on tärkeitä. Loppukesästä ei kannata mennä esimerkiksi siankärsämöä korjailemaan. Yrteissä on mukana myös vaikuttavan aineen lisäksi hivenaineita ja muita hyvää tekeviä aineita. Yrttikuuria ei kannata paria viikkoa kauempaa ottaa.

Homeopaattisten toimintaa monet epäilee. Tieteellisesti ei ole kyetty todistamaan sitä, että ne toimivat. Kliinistä testiä on äärettömän vaikea suorittaa homeopaattisille. Syy siinä, että yhteen vaivaan saattaa olla eri aineita jopa satoja. Homeopatiassa hoidetaan kokonaisuutta, ei pelkkää yhtä oiretta. Homeopatiassa annetaan pienenä pitoisuutena ainetta, joka aiheuttaisi samat oireet kuin potilaalla on ennestään. Usein tuleekin alkupaheneminen eli ensimmäisen annoksen jälkeen oireet ovat hiukan voimakkaammat. Kunnolla homeopatian vaikutustapaa ei tunneta. Mutta sitä käytetään muissa maissa kuin Suomessa runsaasti länsimaisen lääkehoidon yhteydessä. Tammisaaressa, missä synnytin tyttäreni, käytettiin runsaasti homeopatiaa osastolla.

Kaikkilla meillä on oikeus valita. Mitään luontaishoitoa ei ole pakko käyttää jollei halua. Tai suuresta tarjonnan paletista voi valita ne jutut, jotka haluaa. Olen itse saanut runsaasti apua luontaishoidoista.

Erityisen tärkeitä avut ovat silloin, kun länsimainen lääketiede ei voi helpottaa vaivoja millään tapaa. Esikoisen ollessa pieni, sairastin monta rajua sisäkorvantulehdusta perätysten. Join tulehdusta poistavia mietoja yrittijuomia ja jo parin annoksen päästä oireet hiukan loivenivat. Sen viimeisen kerran jälkeen, kun otin yrttikuurin, ei ole enää sisäkorvantulehdusta kuulunut. 3,5 vuotta pysyneet mokomat kiusat poissa. Esikoisen hammassärkyjä hoidettiin hyvin pitkälle kamomilla teellä ja homeopaattisella chamomillalla. Jollei nämä keinot auttaneet, niin sitten annettiin panadolia ja seuraavat päivät olikin sitten masu kipeä.

Aurinko paistaa jo niin upeasti, että pian on kesä. Kesällä ei yhtä paljon liiku pöpöjä kuin kevättalvesta, koska kesällä saa tuoretta ruokaa jatkuvasti.


Blogin ulkoasu on muuten vaihtunut. Mitäs tykkäätte tästä uudesta ulkoasusta? Tunnisteiden uudelleen järjestely on nyt valmis ja kynsifriikit löytää paremmin etsimänsä. Palautetta saa siis jättää, jos joku juttu oli parempi entisellään tai joku juttu kaipaisi vielä lisää muutosta. Huomiseen asti vielä aikaa äänestää kynsikyselyssä, joka löytyy tuosta oikealta puolelta sivupalkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin :) !