keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Wii-treenejä

Sain jokin aika sitten Wiille Ea Sports Activen. Olin hiukan skeptinen, että mahtaako siitä olla haastetta ollenkaan, kun perus kestävyyskunto on kuitenkin sellainen, että pystyn tuosta vaan kävelemään reippaasti useita tunteja putkeen.

Yllätys oli kyllä iso, kun lihaskuntotreeneissä riittää oikeasti haastetta. Voin kyllä lämpimästi suositella. Jumppakuminauha, joka tulee paketin mukana on yläkropan treeneihin mielestäni hiukan turhan löysä monissa harjoituksissa. Mutta eipä paketin hintakaan päätä huimaa. Monin paikoin tuon pelin hinta on pudonnut pariin kymppiin. Ja se sisältää kaiken tarvittavan peliin eli jumppakuminauhoja kaksi kappaletta ja yksi jalkaan laitettava nunchukin pidike. Toimii myös tasapainolaudan kanssa, mutta tasapainolauta täytyy siis ostaa erikseen. Tasapainolautaa ei minulla ole, joten siitä puolesta en voi mitään arviota pelistä esittää.

Oma ehdoton lempparini on nyrkkeily ja inhokki varmaan yksi kaksiosainen käsiharjoitus, jossa välillä jostain syystä se lakkaa tunnistamasta liikettä. Muissa harjoituksissa en ole vastaavaa ongelmaa huomannut, joten en tiedä mahtaako se olla jotenkin tuon kapulan ohjaimen tunnistimen sijoittelun vika vai onko peräti pelissä tässä kohtaa "tyyppivika".

Tämän tyyppinen peli on aivan oivallinen kiireisen kotiäidin kaappiin. En vain meinaa ehtiä liikkumaan ihmisten aikoihin. Joten lasten mentyä nukkumana klik wii päälle ja olkkariin treenit pystyyn. Kun otat 30 päivän haasteen, niin peli automaattisesti suunnittelee sinulle harjoitukset ja harjoituspäivät. Lisäksi tuossa on päiväkirjatoiminto, jossa on pieni kysely omista syömisistä ja juomisista sekä nukkumisesta ja liikunnallisista aktiviteeteistä. Saat joka päivältä siis palautetta. Kaloritavoitetta en ole käyttänyt, koska tavoitteenani ei ole laihtua. Oikeastaa päin vastoin. Tavoitteeni on lähinnä saada lihaksia ja lihaskuntoa lisää.

Pieni miinus myös tuosta "personal trainerista", joka antaa harjoituksista palautetta. Se kehuu liikaa, eikä ärsytä yhtään. Siis adrenaliinitaso ei pääse kohoamaan. No jotakuta saattaa varmasti ärsyttääkkin sellainen armeijatyyppinen nalkutus vieressä, mutta itse tykkäisin. Joten ehkäpä jossain kohtaa pitäisi hankkia Jillian Michelsin Fitness Ultimatum 2010.

Olen kurkkinut ulkomaisilta saiteilta, että monen moista mukavaa liikuntapeliä nyt muutenkin tulossa. Esim. Ea sports 2, joka sisältää mm. sykkeen mittauksen. Ulkomailla lanseerataan myös ensi kuussa Wiille Zumba Fitness peli. Tätä ei ainakaan vielä ole Suomeen tulossa, mutta malttamattomana odotellaan. Youtubesta on katsottavissa traileri tästä pelistä ja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselle pelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin :) !