keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Syksyä ja flunssaa

Meille viikonloppuna rantautui kova flunssa. Tai ei se muilla nostanut kuumetta paitsi mulla. Nyt on mennyt kuppi kaupalla siankärsämöteetä ja olen homeopaattisella kuurilla. Sen lisäksi olen melkein riippuvainen höyrytyslaitteesta ja sarvikuonosta. Tiedoksi niille, jotka eivät tiedä, niin sarvikuono on nenän huuhtelukannu, joka flunssan aikana helpottaa tukkoisuutta ja putsaa poskionteloita. Mulla on taipumus poskiontelon tulehduksiin, joten se sekä ehkäisee niitä, että myöskin hoitaa. On eräätkin kerrat pelkillä luontaistuotekaupan dropeilla ja sarvikuonolla.

Varoitan jo heti valmiiksi, että nää kynnet vilisee virheitä. Kaikessa tässä kiireen ja sairastelun yhdistelyssä ei oikeen toimi se, että lakkailee kynsiä samalla. Noh, tulipa yritettyä :D .


Idea sinänsä oli ihan toimiva. Zoyan Tanzy pohjalla. Dotting tool kukkia ja bundlemosterin ekasta laattapaketista olevasta laatasta syksylehtiä. Mutta sitten kynsiin iski nihkeän tahmea vaunujen sadesuoja ja kuinka ollakkaan pari kynttä ruttaantui, kun ilmeisesti oli vielä sen verran pehmeää lakka. Kesti kyllä koskemista, mutta se sadesuoja oli vihollinen. Dämn! Tanzy on vielä tosi vaikea lakka kuvata heijastavuutensa takia niin, että koristelut näkyisi.

Mä tuunasin meijän pikkupojille tilapäisen häkin eilen taikakuutioista ja taas kerran alotin olkkarin järjestyksen muuttamista, koska edellinen järjestys ei toiminut. Vaikka Domino ja Frodo oli samassa huoneessa, niin koska ei ollut näköyhteyttä toiseen, niin olivat ihan hiljaa. Mutta kun eilen pääsivät taikakuutiosta rakennettuun kompleksiin, jossa oli vai verkkoa väliseinänä, niin johan alkoi pulina. Ensin uhittelivat toisilleen verkon läpi, mutta sitten palasi rauha maahan ja marsujen pulina täytti olkkarin. Hyppelivät ilmaan ja viskoivat jalkojaan onnesta. Tässä taas nähdään kuinka tärkeä se näköyhteys toiseen marsuun on marsulle. Eli marsu on nimenomaan lemmikki, jota pitää kerralla ottaa talouteen vähintään kaksi kappaletta, jollei niitä entuudestaan ole. Eikä se pelkästään näköjään riitä, että kuuloyhteys toisiin marsuihin löytyy, vaan täytyy olla se näköyhteys. Marsu on laumaeläin hyvin vahvasti.

Hirmuinen väsy vaivaa. Taidan ottaa taas teekupin nenän eteen ja mennä torkkupeiton alle vähäksi aikaa.

6 kommenttia:

 1. Meillä alkaa olemaan onneksi taltutettu tällä erää nuhis, mulle ja isännälle sitä ei oikeestaan edes tullu. Onneks. Koitahan parannella vaan itsesi kuntoon ja voin sanoa että oon ihan samalla kannalla ton sarvikuonon kans. Oon joskus saanu isältäni sitä lainaan kun on ollu pahaposkiontelon tulehdus.
  Mä ihan oikeesti säälin niitä yksin eläviä marsuja joiden omistajat eivät ole ottaneet selvää siitä mitä pitää. Mulle oli itsestään selvyys että marsuja otetaan kaks kun muo ihkut möllikät meille tuli. Voi että mä ootan että saahan poitsuille se uus häkki valmiiksi sitte on taas enempi tilaa kirmailla ja poppailla :D

  VastaaPoista
 2. Koitahan tervehtyä! Oranssin sävy kynsissä on oikein tyylikäs. Minulla on joitakin oranssijuttuja kaapissa ja hyvä idea, samaa väriä voi lisätä myös kynsiin!

  VastaaPoista
 3. Paranemisia! Meilläkin kävi joku flunssapöpö kyläilemässä, onneksi oli kuiteskin melko laimea tapaus. Meillä luotetaan valkosipuliin ja hunajaan ja Frantsilan yrttiuutteisiin flunssan iskiessä :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille paranemistoivotuksista!

  Mirja, hyvä, että olette parantuneet. Sarvikuono on kyllä ihan pelastus. Onneksi marsuyhdistyksen ansiosta marsutietoisuus on paljon lisääntynyt. Mutta edelleen kuulee eläinkaupoista kerrottavan, että uroksia myydään hyvin mielellään yksineläjiksi. Jos käy niin huono tuuri, että uroskaverukset lakkaa tulemasta toimeen, niin tämän tyyppinen taikis-aitaus kuin meillä ei montaa kymppiä maksanut. Joten ihmettelen todella niiden joidenkin eläinkauppojen linjaa.

  Business Woman, kiitos! Oranssi tuntuu olevan tämän syksyn oikea hittisävy. Joten kiva hitteillä joskus kynsienkin voimalla :) .

  Tanja, meilläkin käytetään paljon sipulia ja valkosipulia ja hunajaa. Yrttiteen makeutan aina kahdella teelusikalla hunajaa ja otan sitä myös yskään sellaisenaan. Jännä ilmiö sinänsä, esikoisen ollessa pieni juuri tuossa reilu vuoden iässä mulle otti taudit kovin kiinni. Liekö syy siinä, että keho olisi väsynyt yöherätyksiin, kun ne eivät alkuunkaan sovi mun kropalleni. Yövieroitus kokonaan ei ole pikkuneidillä vielä onnistunut. Yrttiuutteita mulla ei vielä muita olekkaan kuin nokkosta. Mutta nokkoskuuri vois olla poikaa tän lentsun jälkeen, kun se on niin hurjan vitamiinipitoinen kasvi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne repaleiset yöt vaan taitaa heikontaa niin että helpommin taudit tarttuu :(. Meilläkin nuorimmainen vierottui yötisuista vasta reilun 2vuoden iässä ja vieläkin (kohta 3v) jossakin vaiheessa aamuyötä hyökkää viekkuun nukkumaan.
  Nokkonen tekee varmasti hyvää :)

  VastaaPoista
 6. Meillä yöt ei ole kovin repalaisia, joten ei paranisi valitella mun. Mutta kuitenkin se, että unet katkeutuu ennen kuin on sen kahdeksan tuntia nukkunut tekee kyllä tosi paljon. Tosiaan mähän olen kilpirauhasvammainen, joten veikkaan sen tekevän oman osansa.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät kommentin :) !