torstai 5. toukokuuta 2011

Aloittelevan nail artistan kynsipakkaus made by Vauhtimamma

Ulkona on aivan upea ilma. Joten vaihteeksi tämmöinen infoavampi postaus, joka on roikkunut luonnoksissa. Eli nail arttailun peruspaketti.

Perus kynsienhoitotuotteet:

Alus/päällyslakka: Tykkään eniten OPIn Start-to-Finishistä. Se on sekä päällyslakka, kynnenkovettaja että aluslakka. Luo tosi kestävän pinnan lakkaukselle kuin lakkaukselle. Tätä saa myös formalhydenittömänä. Suomen ulkopuoleltakin ostettuna tämä on melkoisen tyyristä etenkin, jos joutuu tilaamaan pullon yksinään eikä ole muuta tilattavaa sillä hetkellä.


Kynsilakanpoistoaine: Suosittelen Maybellinen vihreää purkkia. Se käy leimaustenkin kanssa ja on erittäin hellävarainen.

Lisäksi kannattaa olla käsirasvaa. Minä käytän lähinnä manteliöljyä käsillä. Sheavoi käy aika pitkälle kaikkeen kropan rasvaamiseen kädet mukaan lukien. Ja kesää ajatellen kylmäpuristetusta kookosöljystä saa pienen uv-suojan.

Lakkauksen jälkeen lisään tämmöistä kynsinauhaöljyä. Ihana tuoksu. Marketeista saa hyviä kynsinauhan työntimiä. Tykkään metallisesta. Ja lisäksi kannattaa olla kynsinauhaveitsi. Mulla on muistaakseni Iberon ollut ja nyt alkaa olla aika uusia kyseinen tarvike. Melko hyvin kestänyt, kun noin 18 vuotiaana semmoisen ostin ja nyt vasta rikkoontui :) .

Lakat:

Valitse mieluisia värejä. Tärkeimmät on peittävä musta ja peittävä valkoinen lakka. Muutama laatulakka kannattaa ostaa. Hologrammilakat ovat etenkin upeita. Seppälästä löytyy Wild&Crazyä, joka on kohtuullinen laadultaan siihen nähden, että on halpaa. Monet perinteiset marketti-lakat ovat kehnoja laadultaan. Mutta Lumenen natural codessa on aika kivoja sävyjä, plus laatu mielestäni ihan kohdillaan. Miinusta pienestä purkista ja pieneen purkkiin nähden suolaisesta hinnasta.Miss Selenen 137 on myös hirmuisen monikäyttöinen lakka. Sillä saa muutettua esim. tumman punaisen creme lakan shimmeriseksi pinkiksi. Sellaisenaan käy ranskalaisten manikyyrien kaverina. Miss Selenä myyvät Seppälät myöskin.

Jos Vauhtimamma saisi valita, niin ihanaksi kevätlakaksi ostaisin Color Clubin Fashion Addictin.

Jokaisella kunnon kynsilakkafriikillä kannattaa olla ainakin yksi Nfu-Oh, eli tuttavallisemmin Nufu, kaapissa. Kynsisalonki Näytä Kyntesi myy Nufuja Suomessa. Jos pääsee paikanpäällä käymään Tampereella, niin säästää postarit. Heillä on myös verkkokauppa, jollei kyseisen salongin lähelle osu. Mutta postarit on sen verran kovat, että kannattaa melkein tilata enemmäin kuin yksi lakka.

Ja tottakai joku ihana, auringossa välkehtivä Zoya.

Holo/Shimmer Zoyat ja Nufut ovat yksistään jo niin upeita, etteivät koristeluita kaipaa. Mutta maltillisesti koristeltuinakin näistä saa upeita.

Koristelutuotteet:

Irtopuuteri-glittereitä kannattaa olla. Välttämättä ei tarvitse näin paljon, kuin tässä paketissa, mutta muutama hyvin valittu sävy ainakin.

Ja myös rhinestoneja.

Muutamalla eurolla ebaystä saa irtoglitter-pakkauksen, jossa on monta purkkia. Noin 3€:llä saa myös ebaystä rhinestone-paketeita, joissa on monta kiekkoa.

Vähän kynsitarroja kannattaa myös olla sellaisille päiville, kun ei jaksa alkaa laittamaan kauhealla vaivalla kynsiä, mutta kuitenkin haluaisi vähän jotain kivaa. Tai jos on bad-nailart-day ja mikään koristelu ei tunnu onnistuvan :D . Ei muuta kuin lakkaukset kynsiin ja vähän sinne tänne jotain tarroja, päällyslakka (ei pikakuivattava tarrojen kanssa) ja menoksi.

Koristelutyövälineet:

Dotting tooleja kannattaa olla. Niillä saa tehtyä erilaisia tasakokoisia palloja kynsiin. Kun Dotting toolin kastaa kirkkaaseen päällyslakkaan, niin silloin voi sillä poimia helposti rhinestonen kiekosta. Jos tuntuu, että tulee mukana monta rhinestonea, niin silloin kannattaa kokeilla pienemmällä päällä varustettua dotting toolia.

Nail art siveltimet kannattaa hankkia. Niillä voi maalailla erilaisia kuvioita vapaalla kädellä kynsilakkoja käyttämällä tai vaikkapa levittää dotting toolilla pistetyt pisteet kukkasiksi. Lisäksi viuhkasiveltimellä saa ylimääräiset irtoglitterit pois kynneltä, jotta ne eivä pääse tuhrimaan päällyslakkaa. Mun mielestä ehdottomasti paras setti on Fräuleinin . Noissa on sopivan tukeva varsi ja sopivan lyhyt tarkkaa työskentelyä varten. Myös tosi monipuolinen tuo sivellinvalikoima. Mulla on vissiin neljä erilaista sivellinsettiä. Yksi akryyleille, yksi kynsilakoille ja pari settiä geeleille.

Loppuun paljastan vielä mun salaisen aseen lasten kanssa. Eli Kantoreppu . Mun osalta kuva ei ehkä sieltä parhaimmasta päästä ole, kun on tämmöinen räjähtänyt zero makeup -look velouri verkkareissa. Mutta tuossa näkyy se mun tärkein lastenhoitoväline, jota käytän vuoden iästä eteenpäin. Sitä ennen oikeastaan pelkästään käytetään kantoliinoja. Kantorepun saa nopeasti päälle, jotta pääsee vaikka ulkona käymään. Tähän lisäsin ennen ulko-ovesta pihalle sujahtamista repun päälle myös kantosuojan, kun tuommoinen pikkuinen on aika paljon herkempi kylmälle kuin aikuinen.


(Kuva born pretty storen blogista)

Born prettyssä on muuten kisa. Kannattaa käydä osallistumassa. Palkintona on ihania crackle lakkoja.

Aurinkoista torstaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin :) !