maanantai 25. huhtikuuta 2011

Äitienpäiväkynnet tutorial

Tämä postaus sisältää nyt sekä videoita että kuvia. Eka kerta videoidessa, joten tuskin olen ihan täysin luonteva vielä kameran takana ;) . Mutta koittakaahan kestää.

Kuvissa vilahtelee vielä eriparikynnet. Huomasitte varmaan, että edellisen postauksen kynsissä ei näkynyt kuin kolme kynttä. Hajotin kesken akryylien teon mun viimesen akryylisiveltimen, joten projekti jäi kesken.

Kaikki valokuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.

'
Vikassa loppui yhtäkkiä kameran muistikortin tila, joten lause jäi kesken. Viimeinen lause tähän videoon siis kuuluu, että silloin siitä pallosta muodostuu terälehti.

Akryylimassailun perusteet siis. 1. Kasta sivellin akryylinesteeseen ja sen jälkeen heti värilliseen akryylijauheeseen. Nosta heti sivellin pois jauheesta ja odota noin kaksi sekunttia sivellin ilmassa. 2. Laita pallo kynnelle. 3. Kasta heti sivellin akryylinesteeseen ja pyyhi paperiin. 4. Kasta vielä sivellin puhdistusnesteeseen, joka on tarkoitettu akryylin poistoon. Ja pyyhi paperiin. Tee nämä vaiheet nopeasti. 5. Kasta taas sivellin akryylinesteeseen ja pyyhkäise sitä ihan vähän paperiin. Ja aloita pallon työstäminen.

Ruusua tehtäessä pidä koko ajan siveltimen kärki keskustaa kohden. Viistosti työstä massapalloa. Aloita keskeltä, jossa painat palloa voimakkaammin ja paina reunoille päin. Jos sivellin lakkaa liukumasta kasta taas akryylinesteeseen ja kevyesti pyyhkäise liika neste paperiin.

Laita kaikki terälehdet ympyrän muotoon ja jätä keskelle tilaa. Työ täytyy aloitta uloimmista lehdistä.


Tottahan toki jokaisessa kunnon videossa pitää hiukan draamaa olla ;) . Mulla on vähän kovia kokeneet noi akryylisiveltimet ja siveltimestä lähti kärki. Mutta tässä näkyy hyvin nuo kastamiset ja siveltimen putsaukset. Ja hiukan muotoiluakin.

Kun siirrytään keskemmällä olevaan kerrokseen, jokainen terälehti laitetaan sillä tavalla, että keskemmän kerroksen terälehden kerkusta tulee ulommaisten väliin. Anna välillä kuivaa ja tee aina uusi terälehti pisimpään kuivuneiden väliin.

Sivellinsetissä tuli tosi pieni dotting tool, joka on ihan omiaan keskustan muotoiluun. Keskelle taas tehdään semmoinen pallo kuten aijemmissakin. Mutta nyt tarkkuutta, koska sen täytyy olla nimenomaan pyöreä.

Aloita reunasta ja työstä painelemalla tuolla dottintoolilla tuommoinen kolo keskustaan. Keskustan rengas näyttää paremmalla, jos se ei ole täysin yhtenäinen.

Ruusu valmis!
Jos tuo akryylikukka homma tuntuu mahdottomalle, niin valtavan kauniita ruusuja saa myös leimaamalla. Konadin laatoissa M13 ja M76 on tähän designiin sopivia ruusuja. Lisäksi Bundlemonsterin laatassa BM14 on myös klassinen ruusu-kuvio. Eli tuossa vanhemmassa laattapaketissa.

Tässäkin leimaukseen suosittelen tuota kaksipäistä leimasinta. Hurjan paljon helpompi kohdistaa kuviot. Minähän aloittelin semmoisella klassisella isolla leimasimella. Mutta leimaukset opin kunnolla vasta kohdistamaan, kun testasin tätä. Aijemmin näin tuon ison stämperin Cesarsilla, mutta nyt sitä ei näy nettikaupassa. Kannattaa sieltä sitä kuitenkin tiedustella, kun ovat tämä Suomen maahantuoja.

Tässä tutossa käytin tuota koko kuviota Konad-laatasta M47. Mun kynteni on niin kapeat, että omiin laitoin L:n toiselle kynnelle.

Leimauslakka levitetään kunnolla kuvion päälle ja ylimääräinen lakka vetäistään skräpperillä pois.

Kuva kynnelle. Lopuksi vielä päällylakka, helmenpuolikkaat ja helmenpuolikkaiden päälle vielä kerros päällyslakkaa.

Valmista! Ja tässä näkyy tulos, jos huonosti harjaa liiat glitterit pois viuhkasiveltimellä. Glitterit leviää glitterkärkien ulkopuolelle. Joten huolella kannattaa harjata vaikkapa käsienpesulavuaarin yläpuolella.

Laitan tähän vielä linkkejä tarvikkeisiin:
Edellä on linkki Cesars-shoppiin ja siellä on aika kaikenkattava valikoima kynsitarvikkeita. Sieltä saa nopeasti tilattua laattoja ja konad-tarvikkeita.

Leimauslakan veikkaisin olevan Pink pearl . Konadeissahan ei lue mikä lakka on kyseessä ja omat lakat tuli salkussa. Hiukan hakuammuntaa siis nuo väriveikkaukset, että mitä tuli käytettyä.

Jos kuitenkin haluaa hiukan pihistää eikä ole kiire saada tarvikkeita, niin Suomen ulkopuolelta saa aika kivaan hintaan tuotteita.

Akryylineste

Värillisiä akryylipuutereita

Nail art sivellinsetti, jota käytin akryylin työstämiseen

Helmenpuolikkaita

Dependin lakkaa saa Kickseistä. OPIa myös. Ja OPIa löytyy myös Sokoksen Emotionseilta ja pienemmiltä OPIn jälleen myyjiltä. Jos haluaa pihistää, niin opin päällyslakkaa löytyy myös edullisemmin ulkomailta.

Mielellään otan vastaa palautetta tutosta :) ! Ens kerralla teen kyllä tuton sillä tavalla, että on digivideokamerassa virtaa, koska sillon saa videopostauksen yhteen linkkiin.

2 kommenttia:

  1. Kynsien laittohan on melkoinen taiteenlaji! Kiitos todella seikkaperäisestä ohjeistuksesta! Tämmöinen aloittelijakin pääsee jutun juonesta kiinni..

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos tästä on jotain hyötyä. Nail art on kyllä semmoinen harrastus, johon saa opettelutunteja äkkiä montakin kulumaan. Mutta siinä on se hyvä puoli, että yksinkertaisillakin metodeilla saa todella näyttävää jälkeä aikaiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät kommentin :) !