keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Stop sairastelukierteelle VOL 2 ja synttärihumua

Tällä kertaa hiukan valotan tyypillisimpien "hyppykuppien" kotihoitoa. Vielä tulossa on antibiootti-postaus tähän liittyen sekä myöskin siitä, että jos mikään konsti ei tunnu tehoavan.

Flunssan ja mahataudin hoito

Flunssan hoito

Flunssassa ollessa kannattaa ruokavaliossa suosia runsaasti antioksidantteja sisältäviä marjoja. Se isoäidin vanha konsti eli lämmitetty mustaviinimarjamehu on tieteenkin valossa erittäin hyvä vaihtoehto. Sen sijaan nykyisin ei enää sitrushedelmiä suositella kuten aijemmin. Ennen kaikkea hoitava vaikutus perustuu noihin antioksidantteihin.

Sipuli, valkosipuli, pippurit, basilika ja tomaatti ovat ovat oivia flunssanhoitoruokia. Inkivääri on myös erittäin loistava flunssan hoitoon käytettävä mauste.

Lehmänmaito ja maitotuotteet sen sijaan kannattaa jättää hetkeksi kaupan hyllylle. Lehmänmaito tekee hengitystiet entistä limaisemmaksi. Lehmän maidon pois jättämisellä flunssan aikana ehkäisee mm. keuhkoputken tulehduksia ja korvatulehduksia.

Höyryhengitys on hirmu hyvä. Eukalyptuksen eteerinen öljy lisättynä höyrytysveteen on hirmu hyvä liman irroittaja. Eteeriset öljyt myöskin rintakehällä avaavat tukkoisuutta. Nenäkannu helpottaa tukkoisuutta ja vähentää riskiä saada taudin jälkeen poskiontelon tulehdus. Pelkällä nenäkannuttelulla,

Vanha kunnon sipulipakkaus on loistava korvatulehduksen oireiden hoitoon. Eli harsoon pilkotaan sipuli ja laitetaan kääre korvan päälle. Avaa myös tehokkaasti hengityksen.

Jos tauti on mennyt tai menossa keuhkohin, niin pilkottu kaalikääre hengitysteiden päällä helpottaa oireita ja tulehdusta. Kaalin teho on osaksi myös tieteellisesti todistettu. Vasta oli artikkeli, jossa kaalin oli tutkittu parantavan rintatulehdusta imettävillä naisilla. Vaikutusta ei kunnolla vielä ollut saatu selville, mutta kyseisen ruoka-aineen on todettu siis ulkoisessa käytössä olevan siihen tarkoitukseen oikein tehokas.

Varsinaisista lääkinnällisistä yrteistä siankärsämö on eniten käytetty flunssan hoitoon. Siankärsämöä saa keväisin kerättyä puhtaista paikoista luonnosta ja vaikkapa uunipellin päällä ohuena kerroksena kuivatella. Pari teelusikkaa teekupilliseen ja yrttejä haudutetaan 5-10 min. Kuurina kannattaa ottaa kerralla noin parin viikon kuuri ja päivässä nauttia litrasta kahteen yhteensä siankärsämöteetä. Siankärsämö on yksi luonnon monitaitureista. Mutta tosi pahaa, joten laitan aina teekuppiin pari lusikallista hunajaa.

Hunaja on yksi luonnon omista antibiooteista. Yskään tehoaa erinomaisesti se, kun ottaa hunajalusikallisen suoraan suuhun.

Eli flunssan oireiden helpottamisessa pärjää pitkälle ihan maustekaapin valikoimalla. Keittiön valikoima on taatusti lisäaineetonta eikä sisällä haittavaikutuksia.

Omille lapsukaisille en anna särkylääkettä ellei kuume nouse korkeaksi.

Mahataudin hoito

Mahatautia on yleensä hankalampi kotihoitaa kuin flunssaa. Syy siinä, että vatsapotilaalle ei oikein maistu mikään eikä mikään pysy sisässä.

Kun ruoka alkaa sisässä pysyä, niin mustikka ja kaura on vatsaa rauhoittavia ruoka-aineita. Kamomilla tee myös rauhoittaa vatsaa hyvin tehokkaasti.

Homeopaattisista R52 neste helpottaa pahoinvointia ja samoten akupainanta.

Mutta oli tauti mikä hyvänsä, niin kannattaa muistaa ne vanhat varomerkit. Jos kuume kestää liian monta päivää, tai jos kuume nousee uudelleen oltuaan pari päivää poissa, niin lääkäriin. Tai jos mahatautipotilaassa alkaa näkyä kuivumisen merkkejä. Eli tämmöinen pikku vastuuvapautus eli en takaa näillä keinoilla mitään ihmeparantumista. Googlella moni tämän jutun varmasti jatkossakin löytää, joten sen takia tämä huomautus tänne loppuun.

Photobucket

Vielä sitten ihan muita juttuja. Mulla on ollut tunteet eilen ja varmasti tulee tänäänkin olemaan herkässä. Olette varmaan huomanneet vaihtuneen profiilikuvan.

Syy tähän paljastuu varmasti tästä pienestä tarinasta:

"Vuosi sitten ajoimme mutkaisia teitä pitkin kohti Tammisaarta. Oli keväinen aurinkoinen aamu, toinen pääsiäis päivä. Tänään oli ihan hyvä päivä synnyttää. Kiinnitin huomiota ainoastaan muutaman viikon sisällä kadonneisiin tulvakohtiin tiessä. Kaikki oli utuista kuin sadussa. Oli vain minä ja syntyvä vauvani.

Yli puoli vuorokautta myöhemmin kätilö lohdutti, että ei tarvitse enää kauaa jaksaa. Jännitys kasvoi koko ajan. Sattuuuuu. Tunsin tutun ison käden lähellä samalla, kun supistukset riipi kehoa. Kätilö sanoi, että pää on jo ulkona. Tässäkö se nyt sitten oli? Koko raskaus ohi reilussa 37:ssä viikossa.

Melkein vuorokauden päästä seuraavana iltana olin kotona. Tuskin käsivarren mittainen pieni keijukainen oli käärittynä kukkakapaloonsa. Kuin nukke. Niin kaunis ja täydellinen vauva. Tuhisee kainalossani. Niin pieni, mutta niin reipas. Joka ...kerta lapsiani katsoessani rakkaus tulvahti ylitseni. Näin tämän kuuluikin mennä. Mutta kuinka sitä osaa olla tytön äiti? Tiesinhän minä kuinka poikia hoidetaan, mutta mitenkä hoidetaan tyttöjä? Naurahdin ajatukselleni. Kai tämä kuuluu asiaan. Mitenkä saatoin olla niin hyvässä kunnossa? Uskomatonta. Vaikka olin synnyttänyt saman vuorokauden puolella, niin olin jo pessyt ties kuinka monta koneellista pyykkiä ja siivoillut kotona. Mutta nyt sain keskittyä taas vain vauvaan.

Painoin nenän kiinni pieneen päähän. Se tuoksui juuri niin vauvalle kuin muistan esikoisenkin tuoksuneen. Rauha valtasi mielen. Tervetuloa kotiin, rakas! Syntymän ihme. Nyt ja aina. Sinä ja minä. Me.

Nyt vuoden jälkeenkin painat yhä samalla tavalla otsan ympärilläsi olevaa käsivarttani vasten. Se muistuttaa aina siitä ensimmäisestä yöstä. Kun tulit, rakas, kotiin. Suukotan pientä poskea ja hiivin huoneesta hiljaa pois. Shhh, kulta, nuku vaan. Hyvää yötä, rakkaat! Äiti tulee kohta viereen nukkumaan."

6.4.2010 ihanassa Tammisaaren sairaalassa sain syliini vain 2910g painavan pienen tyttären, joka syntyi raskausviikolla 37+5 .

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin :) !