tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ripsipidennykset itse tehden

Olen jo pitkään haaveillut ripsipidennyksistä. Kuitenkin, kun olen itse kotiäitibudjetilla, niin tuntuu vähän hurjalle laittaa ripsiin ensin 70-100€ ja sen jälkeen vielä parin viikon välein huollatuskustannukset.

Olen vaalea, joten oma silmäni on melko askeettinen au naturel-tilassa. Silmäni on isot ja pyöreät vielä sen lisäksi, joten todella kaipaavat jotain kehystä.

Sitten näin ebayssä settejä ripsipidennyksien tekemiseen. Päätin testata. Eka testaus oli fiasko. Liima ei sopinut omaan silmään työskentelyyn. Eli silmä avoinna työskentelyyn. Otin alle vuorokauden kuluessa pidennykset pois, kun ne oli niin huonosti. Silmä siis koko laiton ajan vuoti ja ripset meni miten sattuu.

Sitten löysin semmoista pidennyksiin tarkoitettua sensitive-liimaa ebaystä. Edellinen kerta kummitteli vielä mielessä ja varmaan pari kuukautta meni sillä tavalla, että en lähtenyt testaamaan. Kokeilin kyllä pitää avonaista liimapurkkia silmän lähellä moneen otteeseen ja totesin, ettei kirvele.

Eilen sitten innostuin. Nythän on jo melkein kesäkelit :) .

Tässä ilman pidennystä oma silmä.

Tälläinen tuli. Tein eilen vasta yhden silmän valmiiksi koemielessä. Yön nyt olivat ja yksi pidennys oli lähtenyt irti tuolta sisänurkasta. Ja syy siinä, että vahingoissa tulin hieraisseeksi silmää ennen kuin muistin, että nyt ei parane hieroa.

Photobucket
Käytin sekä niitä ripsikimppuja, jotta sain tuuhennusta ja sen lisäksi 10 millisiä ja 8 millisiä irtokarvoja. Aloitin ulkonurkasta 10mm yksittäisillä ripsillä ja sitten laitoin noita tuuhennuskimppuja muutaman. Keskemmällä siirryin 8mm kokoon. Sisänurkkaan vielä leikkaisin lyhyeksi pari tuuhennuskimppua yksittäisten karvojen lisäksi. Heikkohermoisille en kyseistä hommaa suosittele. Oli omatkin hermot koetuksella ja aikaa paloi runsaasti, vaikka aika monenmoista tarkkuutta vaativaa puuhaa olen tottunut käsin tekemään.

Tuossa kuvassa ripset näyttää kauheille hämähäkeille, mutta livenä ovat aika neutraalit. Värittömästä ripsiliimasta myös haaveilen, kun olisi ihana saada pari strassia tuonne ulkonurkkaan. Mulla on semmosia ihan mikrostrasseja kynsikäyttöön, joten niitä voisi ihan huoletta varmasti ripsiinkin laittaa.

Photobucket
Tässä näkyy nyt aamuinen kuva, jossa on toisessa silmässä pidennykset ja toisessa ei. Vielä en ole sitä uutta ripsikimppua laittanut irronneen tilalle.

Alaripsien kanssa pohdin vielä, että laitanko pidennyksiä niihin vai värjäisinkö vain. Oma silmä on kyllä sen mallinen, ettei hirveästi riitele, vaikkei niissä olisi mitään.

Tosi paljon antaa silmälle ryhtiä nuo pidennykset. Ja mikä parasta, meikkaus helpottuu. Ajattelin shopata jonkun mascaran, jota saa pidennysten kanssa käyttää vielä lisäksi juhlatilanteita varten. Mutta arkena riittää nyt joku kevyt rajaus, kasvojen pohjustus, poskiin vähän väriä sipaisten ja jotain neutraalia luomiväriä. Ripsivärin levitys on ainakin omassa meikissä se kaikista hitain operaatio.

Tervetuloa kesä! Täällä ollaan valmiina rantakeleihin :) !

7 kommenttia:

 1. Lopputulos on kyllä yllättävän hyvä! Itse olen huoltokierteessä ja voin hyvin kuvitella, miten kärsivällisyyttä vaativaa on tehdä ripsien istutus itselle. Sinunhan kannattaa tehdä tuosta taidosta itsellesi bisnes!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Business Woman! Kynsistä nyt ainakin on jossain kohtaa tulossa osapäiväinen ammatti. Mutta täytyy harkita tuota ripsiasiaakin. Kosmetologihan on nyt lähitulevaisuuden haaveena mulla ja olen yhteen kosmetologi-kouluun luultavimmin hakemassa vajaan puolentoista vuoden päästä. Aamulla tein nyt toisenkin silmän valmiiksi ja se jo meni helpommin.

  VastaaPoista
 3. Mä oon itekin miettinyt ripsien pidennyksiä, kaikki on vaan aina tyrmännyt mun idean et on idioottimaista ottaa mun ripsiin vielä pidennykset. :D Semmoset megapitkät olis vaan niin kivat! :3 multa iteltä löytyy ihan natural pituutta tän verran
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1347032792655&set=a.1096011237273.16703.1136363782&type=1&theater

  VastaaPoista
 4. Sulla on kyllä upeat ripset jo entuudestaan :) . Mulla on tosiaan nyt 8-10 mm jatkoja. Onhan niillä pidennyksillä muitakin etuja kuin pelkkä pidennys. Mä esim. muotoilin mun silmääni niillä eri pituuksilla vähän samaan tyyliin kuin kajalilla muotoilen. Ja tosiaan ripsaria ei nyt tarvi. Paitsi sen hipparipsarin haluan :) . Nyt mulla on suunnitteilla tuunata nää jossain kohtaa strasseilla. Sen verran voin muuten varottaa, että pidennykset saattaa lyhentää omia ripsiä. Kannattaa googletella kokemuksia, siellä meinaa hyvin näkyy niitä negatiivisiäkin kommentteja.

  VastaaPoista
 5. paljonko maksoit tuosta paketista? :) opiskelijabudjetillakaan salonkipidennysten hinta ei oikein houkuttele...

  VastaaPoista
 6. Täytyy vielä palata tähän ripsikeskusteluun.. Onko liimaa mennyt silmiin tai onko ilmennyt muita "ongelmia" nyt kun pidennykset on olleet jo jonkin aikaa? Olen nimittäin alkanut pohtia siirtymistä takaisin omien ripsien käyttäjäksi ihan tämän liiman epäterveellisyyden tähden. Se on kuitenkin pahemman sortin kemikaalia..

  VastaaPoista
 7. Maijuemilia, tässä on siis parikin eri pakettia. Yhdessä oli noi tupsut ja tais olla jotkut pinsetit. Toisessa irtoripset, kahdet eri pinsetit, tuo puhalluspumppu, ripsiharja yms. perustarviketta. Sitten kolmantena erillisenä juttuna tilasin tuon sensitive-liiman.

  Business Woman: Ei ole ilmennyt ongelmia. Tosiaan tämä liima on sensitive-liimaa. Minä uhmaan kaikkia taiteen sääntöjä ja käytän mm. rasvaista silmänympärysvoidetta. Pari pidennystä irtosi, mutta ne oli nopeasti korjattu. Niin tiedä sitten, että kumpi on pahempi. Päivittäin laittaa kemikaaliripsiväriä tai kerran kuussa pidennykset... Tietysti tuo on kerralla ytympää tavaraa. Kokonaisuudessaa ainakin oma kemikaalikuorma jää niin vähäiseksi, että en ainakaan toistaiseksi itse ole luopumassa. Mutta jos mietityttää, niin tottakai koska tahansa voi käydä poistattamassa ripsijatkot. Omat meikkini ovat kynsilakkoja lukuunottamatta lähinnä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten sillä taitaa tuo oma kemikaalikuorma jäädä keskimääräistä alhaisemmaksi.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät kommentin :) !